אימון אישי – גם לגימלאים ולבני גיל הזהב

מה זה בעצם אימון אישי? כל אחד מכיר את המאמנים האישיים בתחום הספורט והכושר הגופני. מאמנים גדולים זוכים לתהילה כמעט כמו ספורטאים גדולים. המאמן לוקח את הספורטאי המוכשר ועוזר למצות את היכולות הטבועות בו.

כל אחד יודע שכישרון הוא לא ערובה להצלחה, וגאונות מורכבת מעשרה אחוזים של מתנת אל ותשעים אחוזים של עבודה קשה וסיזיפית. המאמן, כשמו כן הוא, הוא גורם למתאמן להפשיל שרוולים ולעבוד. המאמן לא נותן למתאמן ליפול לעצלנות, עייפות או דיכאון ודוחף אותו קדימה.

תוך כדי המשחק או התחרות המאמן עומד מחוץ לזירת האירועים ומכוון את המתאמן בהתאם למה שקורה בשטח. העמידה של המאמן מחוץ למגרש, מאפשרת לו לנתח בקור רוח את הצרכים של המתאמן, ונותנת לו פרספקטיבה וחשיבה שלא נמצאת תמיד אצל המתאמן.

כל אלו, טובים ויפים לא רק באולם ההתעמלות או על כר הדשא עקרונות האימון טובים ויפים גם ואולי בעיקר עבור שאר  תחומי החיים באופן מובהק. בכל תחום מחיינו, אנחנו רוצים להשיג תוצאות טובות יותר, ולכן אימון מתאים מאוד כמעט לכל אחד.

כולנו מאמנים

למעשה, גם אם אנחנו לא ממש מודעים לכך, אנחנו מאמנים או מתאמנים בכל שלב בחיינו. בין אם אנחנו הורים לילדים קטנים או סטודנטים באוניברסיטה, מנהלים בכירים או פועלים פשוטים בפס הייצור, אנחנו נדרשים להפיק מעצמנו תוצאות טובות ככל האפשר ולמצות את היכולות הטבועות בנו.

אם אנחנו הורים, אנחנו מעבירים את הרצון להשיג תוצאות טובות גם לילדינו כדי שיוכלו לבחור את עתידם בצורה הטובה ביותר. מאמנים אישיים מלווים את האדם בצורה ממוקדת  על מנת להשיג איתו את התוצאה שהוא רוצה להשיג.

מאמן אישי הוא לא פסיכולוג, והוא אינו פותח בשיחות טיפוליות שמטרתן לברר את מצבו של האדם וכיצד הוא הגיע למקום שבו הוא נמצא. מאמן אישי רוצה להביא תוצאות ובזה הוא נמדד.

ממש כמו מאמן של קבוצת כדורגל, בסופו של דבר הוא רוצה שהקבוצה שלו תהיה הקבוצה המנצחת.  אימון אישי הוא ממוקד תוצאה, ברור וקצר יחסית, בזה טמונים יתרונותיו. מצד שני מי שמחפש משמעות עמוקה למעשיו, טיפול או זמן רב להבשיל עם תהליכים, לא מומלץ לו לבחור באימון אישי כדרך להשגת תוצאות.

אימון אישי – באיזה גיל כדאי להתחיל?

אף פעם לא מאוחר לבצע אימון אישי. דווקא לקבוצת הפורשים מעבודה והמגיעים לגיל הפנסיה יש הרבה להרוויח מתהליך שכזה. לאחר שנות עבודה רבות, האדם מגיע לנקודה שבה הוא עומד בפני שינוי משמעותי מאוד. מאדם שעבד כל בוקר במשרה בטוחה עם סכום ידוע מראש בסוף החודש הוא קם למציאות של חוסר וודאות וערעור המצב הכלכלי.

אם כן, כיצד אימון יכול להשתלב כאן? דווקא בשל העובדה שבגיל הפרישה לאדם אין מחויבויות רבות והשינוי ממילא עתיד לקרות, כדאי להיערך לקראתו כדי למצות את הפוטנציאל שבמצב החדש.

ניקח לדוגמא מקרה של קצין מטה בכיר שפרש לגמלאות בגיל 55. גיל זה הוא גיל צעיר יחסית, יש לו עדיין כוחות ויכולות לעבוד ולתרום מהניסיון הרב שצבר לעצמו כבכיר בארגון גדול . למרות המחשבה הראשונית, דווקא אנשים עתירי ניסיון מתקשים להסתגל למציאות החדשה. במקרים כאלו אימון יכול לגרום לפורש או הגמלאי החדש לעבור את התהליך בקלות.

יתרונות של אימון בגיל הפרישה

קצין לוחם שפורש בגיל 45, אמנם פיקד על עשרות אנשים, אך עם זאת, זה לא תמיד עוזר לו לגרום לעסק שבניהולו להצליח. חוקר משטרתי שהיה מוכשר מאוד בניתוח מקרי פשע מסובכים ובעל אותות הצטיינות רבים בתחומו, לאו דווקא יהיה כל כך מצטיין כאשר יפתח עסק חדש.

מנהלת בית ספר שעבדה שנים במערכת החינוך מגלה שבעצם תמיד חלמה להיות מעצבת אופנה אך לא הקדישה לזה זמן: כל אותם אנשים יכולים לגרום ליציאה לגמלאות שלהם להפוך למנוף לשינוי חיובי בחיים. גמלאים נמצאים במצב שבו הם כבר לאחר המרוץ של החיים: אחרי שהשיגו מה שהשיגו מבחינת קריירה, כסף, מעמד חברתי, גידול ילדים ומשפחה.

במצב כזה, שכבר לא חייבים להוכיח כלום לאף אחד, יש הזדמנות לעשות שינוי על פי החלומות והרצונות שהם הדחיקו כל השנים. לפעמים מסתבר שיש חלום לא ממומש מאחורי האדם: עיסוק אחר, התנדבות, טיול גדול בעולם וכדומה. מה שמונע מגמלאים רבים לממש את חלומם בעצמם הוא הקביעות והחשש הטבוע בכול אדם ממה שטומן בחובו העתיד. אימון אישי אפקטיבי יכול להוריד את החששות האלו.

מעוניינים באימון אישי? פנו אלינו לקבלת פגישת אימון אישי

דרג מאמר זה